Accidente mortale Italia. Despagubiri in Italia

Pentru a trata cazurile de deces în accidente rutiere, accidente la locul de muncă, malpraxis sau alte tipuri de decese violente, compania noastră dispune de o echipă specializată formată din profesioniști și colaboratori cu abilități de gestionare a situațiilor critice. Scopul nostru este de a ajuta familiile victimelor să scape de povara sarcinilor birocratice și financiare necesare pentru soluționarea situației.

În astfel de cazuri, este evident că este necesară pregătirea și susținerea unui proces civil sau penal, în funcție de responsabilități și dinamica accidentului. Ne asumăm costurile legate de repatriere și înmormântare, precum și cheltuielile pentru tehnicieni și specialiștii necesari pentru a realiza o reconstituire precisă a dinamicii accidentului.

Managementul pretențiilor complexe și gestionarea daunelor grave necesită o pregătire specifică și calificată pentru fiecare caz în parte, asigurând o abordare corectă din punct de vedere tehnic și juridic a cererii de despăgubire. Acționăm rapid pentru a reconstitui cu precizie dinamica accidentului și pentru a cuantifica în mod corect prejudiciul suferit.

In cazurile de deces gestionate de catre noi reusim sa punem la dispozitia familiei care se confrunta cu aceasta situatie, urmatoarele servicii:

• Plata în avans pentru cheltuielile de repatriere din strainatate
• Plata tuturor cheltuielilor de inmormantare in Romania
• Suportarea de catre noi a tuturor cheltuielilor juridice si a asistentei legale
• Asistenta completa a asistentei juridice pentru dreptul de succesiune
• Evaluarea traumatismelor psihologice cu ajutorul medicilor cu care colaboram
• Managementul si asistenta completa a intreg procesului birocratic in vederea obtinerii integrale a despagubirilor prevazute de lege

Prin intermediul acestor servicii, familia persoanei vătămate va putea să încredințeze sarcinile birocratice unor profesioniști din domeniul juridic, care îi vor reprezenta interesele în fața autorităților competente în zona în care a avut loc accidentul. Aceste daune sunt stabilite pentru a acoperi atât despăgubirile familiei, cât și ale rudelor apropiate.

Aceste daune, pentru accidente mortale Italia includ:

Daune financiare:

Această compensație acoperă atât cheltuielile imediate (cum ar fi costurile pentru repatriere din străinătate sau cele legate de înmormântare), cât și impactul pe termen lung asupra susținerii financiare a familiei, cauzat de dispariția persoanei decedate. Această pierdere financiară poate fi simțită de supraviețuitori, indiferent dacă aceștia sunt sau nu moștenitori, atât timp cât aveau o legătură economică activă cu defunctul.

În esență, costurile imediate cu care se confruntă rudele apropiate în cazul unui accident mortal includ toate aspectele financiare legate de tratamentele medicale, spitalizare și înmormântare, precum și alte cheltuieli direct sau indirect legate de deces.

Această compensație pentru accidente mortale Italia se acordă în mod direct pentru a repara prejudiciul suferit, în baza raportului cu persoana decedată, fără a ține cont de succesiune sau moștenire.

Un exemplu clasic al acestui tip de prejudiciu este absența bruscă a veniturilor lunare, care asigura întreținerea familiei, datorată decesului persoanei care, în timpul vieții, contribuia semnificativ la bugetul familial.

În toate aceste cazuri, pentru a stabili suma potențială a veniturilor pe care defunctul le-ar fi adus rudelor sale, chiar sub forma unei pensii alimentare, este necesar să se evalueze situația economică a acestora. Acest lucru este crucial atunci când nu există o legătură evidentă de soț/soție și copii cu interese comune. În situația incertă a valorii veniturilor pierdute, se impune o evaluare corectă și echitabilă.

Daune de deces „iure ereditatis”:

Această compensație are ca scop repararea daunelor fizice și morale suferite de către persoana decedată și, în consecință, transferarea acestor daune către moștenitori, pentru perioada dintre momentul accidentului și deces, în situația în care decesul nu a avut loc imediat după eveniment, ci ulterior. Viața, ca bun suprem al individului, este protejată ca un drept absolut și inviolabil, conform principiilor constituționale și supranaționale. Prin urmare, în jurisprudența recentă, se consideră că acest tip de prejudiciu trebuie să fie tratat ca fiind recuperabil în favoarea victimei, care a suferit pierderea vieții ca urmare a unei acțiuni ilegale a altora, inclusiv în cazul unui accident rutier mortal. Prin urmare, despăgubirea pentru acest prejudiciu poate fi transmisă moștenitorilor.

În situația în care vă aflați într-o astfel de situație, este important să avem o discuție pentru a înțelege în detaliu specificul și particularitățile fiecărui caz în parte. La finalul acestui articol, vă pun la dispoziție datele mele de contact pentru a putea iniția această conversație.