Despagubiri Accidente in strainatate. Prezentarea situatiei in contextul actual.

În fiecare an, în Italia, peste 3000 de persoane își pierd viața în accidente rutiere pe întreg teritoriul peninsulei. Alte 1090 de persoane (conform statisticilor din 2022) își găsesc sfârșitul în timpul orelor de muncă. Această realitate este însoțită de daune colaterale semnificative, în care alte câteva mii de oameni devin victime, suferind leziuni corporale grave. Între 150 și 200 dintre aceștia sunt cetățeni străini, majoritatea fiind concetățeni ai noștri.

După producerea unui eveniment tragic, începe un proces judiciar epuizant pentru părțile vătămate. Cu toate că ar trebui să ducă la sancționarea corectă a celor responsabili și la asigurarea unor compensații echitabile pentru părțile vătămate și familiile acestora, realitatea arată că acest lucru nu se întâmplă adesea așa cum ar trebui.

Una dintre premisele acestei situații este lipsa de personal și supraaglomerarea proceselor judiciare din Italia, care, în general, fac ca sistemul de justiție să fie lent. Persoanele vinovate și companiile de asigurări încearcă adesea să profite de această situație, oferind despagubiri care de multe ori nu sunt adecvate. Acestea profită de lipsa de experiență a multor reprezentanți legali (avocați) aleși de familii pe baza de cunoștințe și relații personale, și nu pe baza competențelor necesare în problemele delicate ale compensațiilor în caz de prejudiciu. Pe de altă parte, atât persoanele vinovate, cât și companiile de asigurări, încearcă de cele mai multe ori să minimizeze valoarea compensațiilor pentru suferința emoțională provocată de prejudiciu. Toate acestea contribuie la adăugarea de noi probleme și suferințe peste cele deja existente.

În acest context, se întâmplă adesea ca avocați fără experiență în acest domeniu să încerce să încheie cazurile în termene scurte, tratând și negociind separat cu companiile de asigurări pentru a obține o despăgubire mai mică, într-un timp mai scurt. În același timp, aceștia se asigură că aceeași companie de asigurări acceptă separat o sumă mai mare pentru serviciile lor în relația lor cu compania de asigurări.

De asemenea, au fost întâlnite multe cazuri în care concetățenii noștri au angajat un reprezentant legal sau un avocat doar pentru că erau cunoștințe apropiate cu alte cunoștințe din cercul lor de prieteni sau familie. Acești avocați, deși aveau peste 20 de ani de experiență, se ocupau doar de gestionarea proceselor minore, cum ar fi divorțurile sau litigiile comerciale. Cu toate acestea, au fost angajați de conaționalii noștri pentru a gestiona cazuri procesuale dificile legate de accidente cu victime. Aceste exemple dovedesc că, în astfel de cazuri, este esențial să te bazezi pe profesioniști cu experiență, care cunosc cu adevărat procedurile și pe care te poți baza.

Dacă vă aflați într-o astfel de situație, este imperativă o discuție cu dumneavoastră pentru a putea înțelege în detaliu specificul și evoluția fiecărui caz în parte. Vă pun la dispoziție datele mele de contact la finalul acestui articol.