Leziuni in cazul unei a treia persoane implicate in accident. A treia persoana este intodeauna pasagerul transportat

În cazul în care suferiți un prejudiciu corporal în calitate de terț transportat, depuneți cererea de despăgubire către compania autovehiculului în care ați călătorit, care va acorda repararea prejudiciului în termen de 90 de zile până la limita limitei minime legale, indiferent de evaluarea răspunderii conducătorilor auto.


Societatea care a efectuat despăgubirea va recupera despăgubirea de la casa de asigurări a persoanei responsabile de accident.


În cazul în care prejudiciul depășește limita minimă legală, veți avea dreptul să solicitați partea excedentară de la societatea d e asigurare al  persoanei responsabile care a provocat accidentul cu condiția ca acesta să fie asigurat pentru o limită mai mare decât limita minimă legală.

Conciliere comună

În cazul unui litigiu cu casa de asigurări privind dinamica accidentului sau cuantificarea pagubelor, dacă cererea de despăgubire nu depășește 15.000 de euro, se poate evita apelarea la judecător prin activarea procedurii de Concilierii Comuna.


Cine este a treia persoană transportată?

A treia persoana transportata sau ,,terțul”  transportat este persoana care călătorește ca pasager la bordul unuia dintre vehiculele implicate în accident și care suferă vătămări sau pagube materiale.
Tertul transportat poate fi si proprietarul vehiculului, cu conditia ca vehiculul sa fie condus de o alta persoana. În esență, cu excepția șoferului, toți ceilalți pasageri – inclusiv membrii familiei – pot fi incluși în categoria terților.