DESPRE NOI

Prezentarea situatiei in contextul actual

În fiecare an, doar in Italia sunt peste 3.000 (trei mii) de persoane care isi pierd viata in accidentele rutiere din peninsula. Alte 1.090 de persoane (statistica anului 2022) si-au pierdut viata in timpul orelor de munca. 

Sa nu mai vorbim de daune colaterale grave, de alte cateva mii de persoane care in fiecare an sunt victime suportand vatamari corporale grave. Intre 150 si 200 dintre acestia sunt cetateni straini cei mai multi conationali de-ai nostri.

După aparitia unui eveniment dureros incepe un proces judiciar istovitor pentru părțile vătămate, care desi ar trebui să conducă la pedepsirea justă a celor responsabili și să asigure despăgubiri echitabile părților vătămate și familiilor acestora, practic nu este deloc asa cum ar trebui.

Una dintre premisele acestei situatii se datoreaza faptului ca in Italia justitia este in general lenta aproape in toate cazurile din cauza lipsei de personal si a suprapunerii a prea multor procese. 

Persoanele vinovate si companiile de asigurari incearca sa profite de aceasta situatie propunand despagubiri de multe ori inadecvate  si profitând atât de lipsa de experiență a multor reprezentanti legali ( avocati ) alesi de familii pe baza de cunostinte si relatii personale si nicidecum pe competentele necesare  în problema delicată a despăgubirilor in cazul unui prejudiciu. 

Pe de alta parte atat cei vinovati cat si companiile de asigurari incearca de cele mai multe ori sa minimalizeze compensarea valorii emotionale a durerii pentru prejudiciul suferit  si toate aceste lucruri nu fac altceva decat ca la suferinta si problemele existente deja  sa se aduge altele.

 

In acest context am putea prezenta si situatiile in care avocati fara experienta in acest sector incearca sa inchida de multe ori cazurile in termene scurte tratand si tranzactionand separat cu compania de asigurari o valoare mai mica a despagubirii obtinand un pret mic intr-o perioada scurta de timp . In acelasi timp insa au grija ca aceasi companie de asigurari sa accepte separat o valoare mai mare in decontarea competentelor avocatului in relatia lui cu compania de asigurari.

Am intalnit  de asemnea multe cazuri in care conationalii nostri au angajat un reprezentant legala c si avocat  doar pentru ca era o cunostinta care avea o alta cunostinta aproape de cercul lor de prieteni de familie.  

Au fost cazuri de avocati care desi avea peste 20 de ani de activitatea se ocupa doar de gestionarea proceselor minore cum ar fi divorturi sau litigii comerciale. Si totusi cu multa simplitate au fost angajati de conationali de-ai nostri sa gestioneze cazuri procesuale dificile de accidente cu victima.  Prin aceste exemple vrea doar sa va spun tuturor ca pentru asistenta juridica in astfel de cazuri este nevoie sa te bazezi pe profesionisti cu experienta care stiu ceea ce au de facut si pe a caror experienta te poti baza.

ALTE INFO

Ce facem noi?

Profesionistii nostri

ARTICOLE UTILE